tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kermaista soijasuikalekastiketta ja roombox edistystä

Täytyy kyllä hehkuttaa, että isäntä onnistui tänään valmistamaan ihan super hyvää kasvisruokaa.
Ollaan joskus aikaisemminkin kokeiltu soijarouhetta ja -suikaleita, mutta eivät ole olleet oikein makuumme. Nyt sain jälleen isännän houkuteltua kokeilemaan uudelleen ja nyt tärppäsi! Ihan, kuin olisi kermaista broilerinsuikalekastiketta syönyt. Kastikkeen lisukkeena oli riisiohraa, johon oli lisätty hernerouhetta; sopi hyvin yhteen! (Valmista riisiohra pakkauksen ohjeen mukaan imeyttämällä neste suurimoihin. Lisää n. 5 min ennen kypsymistä hernerouhetta.)


Kermainen soijasuikalekastike

80 g ohuita soijasuikaleita
kasvisliemikuutio
vettä
3-4 porkkanaa
1-2 sipulia
voita (öljyä)
1 rkl siirappia
currya
broilerimaustetta
meiramia
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
2,5 dl flora (kuohu) ruokakermaa (kookoskermaa)

Keitä soijasuikaleita n. 15 min kasvisliemikuutiolla maustetulla väljässä vedessä.
Kuori ja suikaloi porkkanat ja sipulit. Kuullota niitä hetki voissa tai öljyssä. Lisää keitetyt soijasuikaleet, curry, kanamauste, valkosipuli ja siirappi. Paistele hetki. Lisää ruokakerma ja meirami hauduta hetki. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla makusi mukaan.



Roombox kangaskauppanikin on alkanut saamaan tavaroita pysyville paikoilleen. Kuumaliima on mukavaa, kun on niin pitävää, mutta se ei kyllä anna yhtään korjaamisvaraa! Vaikka kuinka yritti mallailla tauluja ja tavaroita sopiviin kohtiin, niin silti niitä lipsahteli vinoon ja vääriin korkeuksiin. Nooh, kyllä silti ihan tyytyväinen olen. Muutamia lisäyksiä ja ideoita haluan kyllä vielä tuonne toteuttaa. ;D Hiirulaiselle pitäisi vielä jokin nimikin keksiä.





Eilenkin syötiin melkein kasvista; pekonipiirakkaa ja parsakaaligratiinia. Nam! ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...