sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lisää laatikoita ja mysteeripapana

Saatiinpas tänään aloitettua projektia, joka pitäisi ennen lumia ja talvea saada valmiiksi.

Tästä se alkoi..

Laatikon päädyt..

Kolme laatikon sivua jo paikoillaan..

Tukivälipuu

Välillä piti tutkiskella kurpitsojen hallaharsoon ilmaantunutta kikkaretta. Kai tuo on jonkin perhosen kotelo.

Kestopuulaatikot kasassa ja vuorattu vahvalla muovilla...

Pohjalle vielä suodatinkangasta..

Kaksi kauhallista hepankakkaa... Hupsista, meni vähän ohikin..

Tämän päivän aikaansaannos; kaksi mansikkalaatikkoa. :D Nuihin tulee vielä multakerros, reunukset ja mansikkakangas. Mansikat nuihin siirretään vanhasta penkistä, eli kuvan takana olevien omppupuiden luota, jonne olisi vielä tänä syksynä tarkoitus pystyttää toinen kasvihuone.


Jälleen täytyy vähän hopottaa. ;) Lähdin Hopottajana Rasilaisen Hapankaali erikoiskampanjaan. Hapankaali-kinkkupallerot oli ihan huippu juttu ja niitä aion tehdä lähipäivinä toistekkin, mutta kyllä hapankaali leipäänkin sopii, syödäänhän sitä ihan sellaisenaankin leivän välissä. Tämän leivän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi, koska maku vain paranee seuravaan päivään. Hapankaalin terveysvaikutuksista voit lukea vanhasta postauksestani tästä.

Hapankaali-pataleipä
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
n. 200g Rasilaisen hapankaalia hieman pilkottuna
(hapankaalia voi myös kevyesti huuhdella ja valuttaa miedomman makuiseksi)

Huuhtele hapankaalia kevyesti ja silppua sitä vähän veitsellä pienemmäksi.Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puuhaarukalla taikina sekaisin. Sekoita lopuksi hapankaali varovasti taikinaan. Peitä taikina tiukasti kelmulla (itse tein kannellisessa taikinakulhossa) ja anna kohota 12 - 18 tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jouhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 min.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


Taas meni viikonloppu ihan liian nopeasti; sniif. Seuraavaa viikonloppua odotellessa.. Rauhallista työviikko!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...