lauantai 10. lokakuuta 2015

Liebster Award - tunnustus

Liebster award- tunnustusten tarkoituksena on tuoda uudet ja tuoreet blogit esille, sekä saada näkyvyyttä pienille blogeille.



Sain Raitoja-blogin Kirsiltä tämän kivan tunnustuksen; Kiitos!
Raitoja-blogi pitää sisällään kauniita kuvia arjesta, juhlista ja perheen touhuista. Juttuja matkoista, kokkaamisesta ja luonnonkosmetiikasta. Käythän tästä tutustumassa ja vierailemassa Kirsin blogissa. :)

Säännöt:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinun nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä Liebster Award -tunnustuksen saava blogi, jolla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.

Tunnustuksen saavat seuraavat blogit:
Sydämellistä
Elämää Koivurannassa

1. Millainen blogi sinulla on? Onko blogisi muuttunut matkan varrella?
Markanpilkkuja on sekalainen lifestyle blogi, jossa kertoilen tekemisistäni ja puuhailuistani. Tarkoitus olisi pitää blogi "hyvän mielen blogina" ja pysyä vain mukavissa aiheissa. Alusta lähtien menty samanlaisena. Tarkoitus on myöskin kerätä tänne ruoka ja leivonta reseptejä, joista olen tykännyt ja täältä löytäisin ne myöskin jatkossa helposti.

Olen mukana Rasilaisen Hapankaali erikoiskampanjassa. Tämä on poikkeuksellinen kampanja, jossa tuotteen joutuu ostamaan ja maksamaan itse, mutta saa hopotuksista tuplapisteet ja mahdollisuuden osallistua reseptikilpailuun. Lisäksi kampanjan top10 eniten pisteitä kerännyttä palkitaan 10€ S-ryhmän lahjakortilla.


Eilen tuli tehtyä aivan huippu hyviä Hapankaali-kinkkupalleroita. Näitä suosittelen syömään jäähtyneinä ja vaikka leffa-naposteluna dippiin kastettuina. Näitä kehuivat niin omat, kuin appivanhempanikin. Paistorasvan otin talteen ja yllätyksenä; öljypullo täyttyi miltein täyteen, eli nämä olivat imeneet rasvaa itseensä todella vähän!

Hapankaali-kinkkupallerot (sauerkraut ball)
n. 5 dl Rasilaisen hapankaalia
200 g keittokinkkua
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus muskottia
2 kananmunaa
2 rkl sulatettua voita
4 rkl öljyä
n. 1 dl maitoa
(halutessasi taikinaan voit lisätä sipulia haudutettuna ja jäähdytettynä)

kuorrutukseen ja paistamiseen:
vehnäjauhoja, 2 kananmunaa, korppujauhoja, öljyä

Huuhtele hapankaalia kevyesti ja silppua sitä vähän veitsellä pienemmäksi. Silppua keittokinkku.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mutta lisää maito viimeisenä vähän kerrallaan, niin ettei massasta tule liian löysää. Laita massa vetäytymään jääkaappiin vähintään 30 min.
Ota esille kolme syvää lautasta, johon ensimmäiseen laita vehnäjauhoja, toiseen kevyesti vatkattuja kananmunia ja kolmanteen korppujauhoja. Pyöritä massasta palloja ja pyöriä niitä lautasilla.
Kuumenna öljy kattilassa 180°C asteeseen ja uppopaista pallerot kullanruskeiksi.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


2. Mikä on parasta blogissasi?
Runsaasti valokuvia sisältävät postaukset.
Kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa.


3. Mitä haluaisit blogissasi kehittää?
Toivoisin saavaani tehtyä enemmän ideoita jakavia postauksia.
Myös äidinkielen taitoni ovat surkeat, joten tekstipuoli on vähän tönkköä

4. Millaisen neuvon antaisit aloittelevalle bloggaajalle?
Ole oma itsesi. Tekemällä tehdyt postaukset ovat tylsiä. Mielummin harvempi postausväli, kun joka päivä samasta kukkakimpusta räpsäisty valokuva.


5. Mikä olisi unelma-ammattisi?
Olen nyt lastenhoitajana milteinpä unelma-ammatissani. Harmillisesti nyky yhteiskunta yrittää vain kovasti latistaa työmotivaatiota jatkuvilla leikkauksilla, säästöillä... Onni on tämän vuoden ihan super ihanat työkamut tiimissäni ja ihana lapsiryhmä. Jos uskaltaisin/olisi rahaa haluaisin yrittäjäksi. Lampaista en tiedä mitään, mutta voisin vaikka ryhtyä lampuriksi. ;D

Voi miten ihana oli tulla torstaina töihin, kun työkamu tuli yllättäen kiittelemään hyvästä tiimistämme ja ojensi lakritsipatukoita. Ihana pieni ele ja sai ihan liikuttumaan. <3

6. Paras tapasi rentoutua?
En oikeastaan osaa rentoutua ja ottaa rennosti. Koko ajan pitäisi tehdä jotakin, tai poden huonoa omatuntoa. Paras fiilis tulee, kun saan jonkin homman päätökseen ja tämän tuomassa hurmoksessa voin ottaa hetken rennommin. :)

7. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Mies, keltainen tupa ja perunamaa, hevostalli ja hevoset, vakituinen työpaikka; kaikki nuo löytyy mistä olen haaveillut! Saan siis olla hyvin tyytyväinen! Mutta ainahan voi toivoa:


© Siniset saappaat

8. Paras vuodenaika?
Vielä jokunen vuosi sitten olisin sanonut ehdottomasti kesä, mutta nyt olenkin alkanut pitämään kaikista vuodenajoista yhtä paljon. Kesä, kun ei enää tarkoitakkaan välttämättä hellettä ja aurinkoa.. Keväässä parasta on lumien sulaminen, luonnon herääminen ja ensimmäiset lämmittävät auringon säteet. Syksy on ihania ruskan värejä täynnä, kynttilöitä, huurteiset maisemat. Näinä kolmena vuodenaikana parasta on erilaiset pihahommat; kylvöt, rikkaruohon kitkemiset, sadonkorjuu.. Talvesta pitäminen on pitkälti omalta osaltani pukeutumiskysymys. Kun on lämmin, niin ulkona touhuaminen on ihan parasta. Olenkin viimeaikoina panostanut talvivaatteisiin, esim. omistan useammat kengänlämmittimet. Inhoan palelemista; se on ihan kidutusta.

9. Oletko jo miettinyt/ostanut joululahjoja?

En, mutta pitäisi alkaa miettimään.

10. Paras lahja, jonka olet koskaan saanut?

En ole huonoja lahjoja saanutkaan. Lahja on ihana saada ja ihana myös antaa. Yllätyin miten paljon sain viime syntymäpäivänäni lahjoja!


11. Mistä sait innostuksen perustaa oman blogin?
Muiden kivojen blogien lukemisesta ja halu pitää samalla itselleni jonkin näköistä päiväkirjaa. Olen aiemminkin maininnut, että kamerani on antiikin aikainen pokkarikamera, mutta paljon kuvia räpsimällä onnistuu välillä yksittäisiä ihan kohtalaisiakin kuvia, joita on kiva jakaa ja esitellä muillekkin.


Jatkan Kirsin linjalla koska kysymykset olivat hyvät ja en jaksa keksiä uusia, niin pidetään edelleen samat kysymykset. :)

4 kommenttia :

  1. Saanen olla eri mieltä sun tönköstä äidinkielestä! :D Mun mielestä sulla on erittäinkin selkeä blogi jota on tosi mukava lukea. Pirtsakan erilainen, ja juurikin sellainen hyvän mielen blogi! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos! <3 :-D Mä niin kadehdin kirjoitustaitoisia. Mä joudun lukemaan postaukset ainakin sata kertaa aina läpi ja silti huomaan vielä julkaisun jälkeen virheitä (ja kauhistelen vanhoja postauksia..). :,D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...