sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Leivontasekoilua ja joutsen ihasteluja

Kotoillen meni viikonloppu. <3 Vain sen verran poistuin kotoa, että pyörähdin paikallisella huoltoasemalla kahvittelemassa ja samalla siinä tuli pidettyä ratsastusseurani hallituksen kokous. Jeah, ratsastuskoulun koko perheen pikkujouluja pitäisi alkaa suunnittelemaan.. Pikkujouluun ovat tervetulleita niin heppaihmiset, kuin ei niin heppaihmisetkin, lisätietoa tulossa myöhemmin. :)




Muuttolintuja on paljon matkalla, mutta etenkin joutsenia parveilee ruinsain määrin pelloillamme. On se kaunis lintu!



Hopotiti heijaa, olisi taas Hopotuksen aika. Lähdin Hopottajana Rasilaisen Hapankaali erikoiskampanjaan mukaan. Tällä kertaa tuli Rasilaisen hapankaalin jämistä valmistettua salaattia. En edelleenkään pidä hapankaalista sellaisenaan, mutta kevyt huuhtelu miedontaa makua! Tästähän tuli herkullista!

Valkosipulinen hapankaalisalaatti

2 - 3 dl Rasilaisen hapankaali
4 kynttä valkosipulia
1 dl juustoraastetta
1 dl majoneesia
1 rkl sinappia
mustapippuria

Huuhtele hapankaalia kevyesti siivilässä ja valuta hyvin. Murskaa valkosipulinkynnet, Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


Tämän vuoden Blue congo perunasato onnistui yli odotusten. Aikaisemmin lajike on kärsinyt ruvista, mutta nyt tuli komeita pottuja. Näistä valmistui maukkaat lohkoperunat kanankoipipalojen seuraksi.


Tiesitkö, että tänään vietettiin kansallista suklaamuffinssi päivää? ;) Meitsin leivosten kanssa meinasi käydä vähän köpelösti. 
Reseptinä Pullahiiren yhden kulhon ohje.. Tein nämä jo eilen, jotta saivat yön yli maustua. Sain koko taikinan jaettua vuokiin, kunnes vasta maistoin sitä ja se maistui pahalta. Isäntä tokaisi siihen, että eihän se vielä takaa, etteikö valmiit leivonnaiset voisi maistua hyviltä. Tajusin siinä vaiheessa, että unohdin kokonaan sokerin! Kaavin taikinan takaisin kulhoon ja lisäsin sokerin. Juuri, kun olin jälleen jakamassa taikinaa vuokiin, muistin, että taikinastahan uupui rasvakin! Koska kello lähenteli seiskaa, ruoka oli uunissa ja olin syönyt viimeksi aamupalan, niin ajattelin nopeuttaa ohjetta laittamalla rasvaa suoraan pullosta, mutta näköjään meinasinkin nopeuttaa vielä entisestään ohjetta.. Kömmähdyksistä huolimatta hyviä näistä tuli. ;D 


Tallin "vinttibaariin" löytyi jälleen lisää sisutuselementtejä. 


Naulakko on ihana, mutta tuo peili saakin tuosta häädön; siitä en pidä.






Kokouksen jäkeen tuli myös pikaisesti pyörähdettyä Tokmannilta ostamassa kanervat portinpieleen.

4 kommenttia :

  1. Ei vitsi, tuota salaattia pitää testata. Mulla on nimittäin jääkaapissa avattu hapankaalipurkki, mutta ei se sit ollutkaan ihan mun juttu. Mutta tähän sen ehkä saisi upotettua.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksipä yritän kehitellä hapankaalista jotakin ihan erilaista; ei ole munkaan herkkua. Olen onnistunut tavoitteessani; nää tekeleet on oikeasti ollut hyviä. :D Kannattaa koklata salaattia!

      Poista
  2. Sulla on kyllä aivan ihana blogi. Ei löydy Facebookista sivuja ilmeisesti kuitenkaan? Itse seurailen aina postauksia fb-päivitysten kautta, joten ihan sillä kysyn :) hyvännäköistä tuo hapankaalisalaatti! Itse kyllä pidän hapankaalista ihan sellaisenaankin, mutta tuota täytyy ehdottomasti testata. Tosin syön aina sitä valkosipulihapankaali -versiota. Tulisi varmaan melko valkosipulinen, jos tekisi reseptin sillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitoksia! :) Ei löydy valitettavasti faceböökistä; ei ole kyllä tullut mieleenkään luoda face-sivuja, laitetaanpa harkintaan. :) Voiko valkosipulia olla jossakin liikaa!?! ;D Kyllä voin todella suositella tuota salaattia kokeilemaan!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...