lauantai 3. lokakuuta 2015

Erilaista mokkapalaa ja ulkoilmasta nauttimista

Tällaisia rauhallisia kotipäiviä kaipaisin enemmän! Aurinkoinen kelikin houkutteli olemaan ulkona. Hepatkin maltoin liikuttaa vasta pimeän tullessa. Myyn kärryistä löytyy onneksi hyvät ajovalot!




Kävin pikaisesti pyörähtämässä paikallisella puutarhalla, kun mainosti facebookissa tyhjennysmyyntiä. Eipä ollut Pionit hinnalla pilattuja; maksoivat vain 0,90€ kpl.! Ennestään meillä onkin vaaleanpunaisia, mutta nyt ostin kerratumpia vaaleanpunaisia, muutaman punaisen ja kolme valkoista taimea. Puutarhuri lupaili näiden kukkivan jo ensi kesänä; nooh, saas nähdä kukkiiko.


Isäntä näperteli tänään vanhojen hevosenkenkien parissa. Lopputuloksen esittelen myöhemmin.<3


Eläkepäiviä viettelevä isäni käy täällä arkipäivisin hommailemassa milloin mitäkin. Nyt hän on tehnyt tallin vintille nurkkausta. Tuohon olisi tarkoitus tulla tilan vanhoille esineille "museotila". Näyttää niin hyvältä, että tuonne haluan kyllä myös vanhat pöydät ja tuolit, mitä nurkista löytyy ja siellä voi sitten vaikka sadepäivinä kahvitella. :D



Lähdin jo toista kertaa mukaan Hopottajien Rasilaisen Hapankaali erikoiskampanjaan. Tämä on poikkeuksellinen kampanja, jossa tuotteen joutuu ostamaan ja maksamaan itse, mutta saa hopotuksista tuplapisteet ja mahdollisuuden osallistua reseptikilpailuun. Lisäksi kampanjan top10 eniten pisteitä kerännyttä palkitaan 10€ S-ryhmän lahjakortilla.

Edellisen kampanjan myötä käsitykseni hapankaalia kohtaa muuttui ja jopa aloin pitämään siitä. Hapankaalia tosin tuli syötyä silloin niin paljon, ettei sitä ole tullut ostettua sen jälkeen, mutta nyt kyllä taas maistuu. 



Viime kerralla tein kaalista vain suolaisia kokkauksia, mutta jostakin luin, että kannattaa kokeilla myös makeisiin leivonnaisiin. Reseptikilpailun yksi parhaista ohjeista oli hapankaalista valmistettu suklaasalaisuuskakku. Googlettamalla löysinkin, että tällainen suklaasalaisuuskakku on saksalainen leivos. Minkäänlaisia muita makeita ohjeita en löytänyt, joten päätin kokeilla tehdä tästä hieman suomalaisemman version eli hapankaali-mokkapalan. Pelkäsin hapankaalin vahvan maun tulevan leivoksesta liikaa läpi, mutta niin ei kuitenkaan käynyt, vaan kaali toi piirakkaan mehevyyttä ja mukavan erilaisen vivahteen makuun.


Hapankaali-mokkapala (22cm x 32cm vuoka/pelti)

Täyte
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
n. 4 dl hapankaalia
150 g voita sulatettuna

Kuorrute
300 g tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 rkl voisulaa
n. 4 rkl vahvaa kahvia
koristeluun esim nonpparelleja, kookoshiutaleita, mantelirouhetta, rouhittua suklaaata. 

Huuhtele hapankaalia kevyesti, valuta ja silppua sitä vähän veitsellä pienemmäksi.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita kuivat aineet, voisula ja hapankaali vuorotellen sekaisin muna sokerivaahtoon.
Kaada täyte leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kuorruteaineet nopeasti sekaisin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele mielesi mukaan.


Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Vastailen myös mielelläni askarruttaviin kysymyksiin, koskien hopottamista.


Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia :

  1. Kivat syksyiset kuvat ja mielenkiintoinen mokkapalaohje. Blogissani olisi sinulle tunnustus ja kysymyksiä! Käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitoksia! :) Tiedänpä nyt ainakin mitä aion ens viikolla joku ilta tehdä; rustailla vastauksia. ;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...