tiistai 16. kesäkuuta 2015

Mummi 91v.

Mummilla on synttärit torstaina, mutta kutsuin hänet jo tänään meille kahvittelemaan ja juhlistamaan synttäreitään.




Kakuksi tein Lakka-valkosuklaa hyytelökakun. Koristelusta toivoin vähän erilaista, mutta aika loppui kesken. Synttärilahjaksi ostin mummille kukkaloistoa aikuisten värityskirjan, puuvärit, teroittimen ja peltisen namirasian. :)



Nokkos-fetapiirakka

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte:
n. 3 dl ryöpättyjä nokkosia
200 g fetajuustoa
1 sipuli
ruohosipulia
valkosipulista yrttimaustetta, mustapippuria, sinappia
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
pinnalle juustoraastetta ja siemeniä

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kiehauta hyvin huuhdeltuja nokkosen lehtiä noin viiden minuutin ajan. Valuta ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Leikkaa leikkuulaudalla pieneksi.  Kuullota pilkottua sipulia voinokareessa, kunnes se alkaa pehmenemään. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita sipulien joukkoon nokkoshakkelus ja kuutioitu fetajuusto, mausta ja kaada seos piirakan pohjalle. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja sinappi keskenään ja kaada nokkosten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja salaattisiemeniä. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin puoli tuntia. 


Tosca raparperipiirakan tein vanhalla tutulla ohjeella.


Tiimikavereille vein töihin pienet mansikkalahjat kesäloma toivotukseksi. Ilmat on olleet niin kylmiä, että ihan vähään aikaa ei kyllä avomaalta oikeita mansikoita saa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...