tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kolmas lomapäivä

Eilinen päivä vierähti kotinurkissa nyhväten, tietenkin hevostellen ja syöden hyvin, siis todella hyvin! Aloitin mä tekemään toista huovutettua hiirtäkin.



Mielettömän herkullista täytettyä  possun ulkofilettä

possun ulkofilettä
suolaa
sinappia
valkosipulia
voimakasta koskenlaskijaa
tuoretta basilikaa
ruohosipulia
pinnalle bekonia

Leikkaa possu levyksi ja nuiji sitä vähän veitsen hamaralla tai lihanuijalla. Ripottele pinnalle suolaa ja sipaise sinappia. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet ja ripottele lihan päälle. Leikkaa koskenlaskijasta viipaleita ja asettele ne lihan päälle. Lisää vielä tuoretta basilikaa ja ruohosipulisilppua. Kääri tiukasti rullalle ja paketoi tiiviisti pekonilla joka puolelta. Lihan saumakohta kannattaa jättää alapuolelle ja pakettia voi vielä varmistella coktailtikuilla. 
Kuumenna uuni 250 asteeseen ja laita käärö kuumaan uuniin noin vartiksi. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista, kunnes paistomittari näyttää 75-77 astetta. Ota kypsä käärö uunista ja kääri se folioon vetäytymään vartiksi ennen viipalointia. Valmista paistoliemestä herkullinen kastike lisäämällä siihen hieman sinappia, yrttejä ja (juusto)kermaa. Keitä kastiketta kasaan lihan vetäytymisen ajan ja kaada se sitten viipaloidun lihan seuraksi



Murskatut uudet uuniperunat

keitettyjä kypsiä uusia perunoita
sipuli
voita
merisuolaa
mustapippuria
tilliä
(valko)sipulin varsi
juustoraastetta
siemeniä

Laita silpottu sipuli pehmenemään pannulle runsaan voi nokareen kera. Levitä keitetyt perunat uunivuokaan ja painele niitä peukalolla hieman rikki. Rouhi perunoiden päälle hieman merisuolaa ja mustapippuria. Ripottele perunoille myös silputtua tilliä ja suikaloitu (valko)sipulinvarsi. Levitä päälle haudutettu sipulivoiseos, juustoraaste ja siemenet. Laita lihan kanssa uuniin noin puoleksi tunniksi.



Aineet vain sekaisin raparperi-murupiirakka

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Päälle:
1 ½ l pilkottuja raparpereja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan.
Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle. Nosta piirakka uuniin noin 30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen.
Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.

2 kommenttia :

  1. Ai että miten makoisaa, olet kyllä aikamoinen kokki! Raparperia rakastan kaikissa muodoissa. Nam. <3

    Hyviä unia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäntä on meillä se pääkokki, mä häärin siinä vain ympärillä apulaisena ja salaattien ja jälkkärien tekijänä. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...