tiistai 23. kesäkuuta 2015

Helpottunut ja hyvällä mielellä

Tänään Tirpan luona vieraili vihdoin hieroja. Tämä hieroja olikin sitten aivan erityylinen, kuin edellinen. Vaikka itse en hoitoa saanutkaan, niin tykkäsin kovasti ja varasin toisen käsittelyn jo heti seuraavallekin viikolle. Tippa käyttäytyi hienosti ja hoito näytti ajoittain tuntuvan jopa hyvältä. 


Suureksi helpotukseksi, tammasta ei löytynyt mitään isompaa hälyttävää, että olisi esim. tarvinnut lähteä sitä kuvauttamaan. Jumeja kyllä löytyi rutkasti, mutta niihin hoito-ohjeeksi tuli laittaa tamma kunnolla töihin. Ylämäki työskentelyä, temmon vaihdoksia ravin sisällä... <3 Hieman tuli erityyppisiä ohjeistuksia edelliseltä hierojalta..
Hieroja löysi myös vasemmalta puolelta kaulasta vanhan vamman, joka on saattanut tulla jo esim. varsana kaverin potkusta tai puraisusta. Sitä pitää nyt hieroskella ja laittaa siihen Arnikaa. Se siis on todennäköisesti ollut syy Tirpan vinouteen ja jäykkyyteen, jotka olen pistänyt takapolvien piikkiin. 

Kyllä on helpottunut olo. Huoli Tirpasta heräsi saadusta kurssipalautteestamme, johon osallistuimme kuukausi sitten ja jossa Tippa sai kurssin vetäjältä kovakouraisen hieronnan. 
Kurssin jälkeen Tippa lomaili pari viikkoa ja sen jälkeen aloiteltiin rauhakseen ratsastelut. Ihana oli nyt kuulla, että voin lopettaa käyttämästä hevoseni kanssa silkkihanskoja ja ihan oikeasti lähteä kunnolla työskentelemään ja tekemään töitä <3. 


Mä niin odotan perjantaina alkavaa kesälomaani. Loma tulee sisältämään paaljon maastoilua ihan mahtavan Tirppani kanssa <3.  Niin ja ihanaa kouluratsastuspiiperrystä.. <3

Kahden edeltävän sunnuntain 9 km aivan ihana maastolenkki.


Sunnuntaina tehtiin mökin katiskasta saaduista särjistä hirmuisen hyviä särkipihvejä.

Särkipihvit

400 g särkifileitä
1 dl korppujauhoja
1 dl kuohukermaa
sipuli
reilu nokare voita
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
0,5 pussia ranskalaista sipulikeittoa
tilliä

Pilko sipuli ja laita se hautumaan pannulle reiluun voinokareeseen. Jauha särkifileet hienoksi monitoimikoneella ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt sipuli ja muut aineet ja anna koneen sekoittaa massa tasaiseksi. Laita massa noin puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla miedohkolla lämmöllä voiöljyseoksessa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. (Pihvit voi myös paistaa uunissa)


Kasvihuoneessakin alkaa jo vähän sadon tynkää näkyä. Pikkuisia kurkun- ja tomaatin raakileita on jo ilmaantunut. 



4 kommenttia :

  1. Tiedän tunteen, niin helpotus, kun kuulee eläimen olevankin kunnossa! Ihanaa lomaa teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Kyllä tässä kerkesi jo pohtimaan vaik mitä kauhukuvia.. :)

      Poista
  2. Allekirjoitan niin täysin tuon Annan kommentin ♥
    Ja kuulostipa hyvältä nuo särkipihvit, taidan joskus testata. Eilen meillä tehtiin ekaa kertaa haukipullia, nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökin järvestä ei ole pitkään aikaa tullut haukia; anoppi teki niistä todella hyviä haukipihvejä. Kyllä nuista särkipihveistäkin hyviä tuli, että kannattaa kokeilla! :D Järven toisella puolella on tehty hakkuutöitä ja selvästi kirkas vetisen järven veden laatu on heikentynyt (sadevesi kuljettaa kaiken irtoryöhnän järveen), oliskohan se vaikuttanut kalakantaan, kun kalasaaliina on pelkästään nuita valtavia särkiä. :/ :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...