sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen lomapäivä

Ensimmäisenä lomapäivänä välillä paistoi aurinko, välillä heitti sadekuuroja ja välillä ukosti. Kuitenkin ihan kiva ilma pihalla puuhailuun. Rikkaruohojen kitkeminen on ihanan terapeuttista puuhaa. Lopputuloksen näkeminen on niin silmiä miellyttävää. 


Hieronnan jälkeen Tippa on tuntunut hyvältä, mutta tietysti heti seuraavana päivänä piti kohdata yllättäen tukkirekka ja sen jälkeen rentous oli kaukana. No nyt eilen alkoi vasta olemaan keskttyminen parempaa. Puupino tien päässä oli jo kuukauden päivät siellä lojunut, niin pitikö rekan tulla juuri silloin, sinä iltana sitä hakemaan.. huoh.. 



keltapäivänlilja kukkii

Kisu apulainen oli tietenkin auttamassa rikkaruohojen tuhoamisessa, hyökkimällä leikkisästi kimppuuni kukkien lomasta tai valtaamalla kitkemispehmusteeni..


No nyt sai unikot kyytiä etupihan kaivonympäriltä, eivätkä enään siihen saa kasvaa. Alkoi olemaan niin törkyisen näköinen, kun enimäkseen siinä kasvoi vuohenputkia. Nyt saa tarha-alpikin paremmin levittäytyä.


Retiisini alkaa olemaan syöntikunnossa. Tuholaisöttiäinenkin on niihin näköjään iskenyt. Meni jokunen tovi, kun selvittelin mikä tai kuka reiät lehtiin  ja retiiseihin on nakertanut. Löytyihän sieltä syyllisiä; pienet etanat! Ne on onneksi helppo nyppästä pois. :D 


Myös pinaatti on kovassa kasvussa. On muuten hyvän makuisia lehtiä!


Harson alla on kasvamassa avomaankurkku ja kesäkurpitsat.


Koristeomenapuun taimia

Nams, jauhelikastiketta ja kaupan uusia perunoita


Tarha-alpi rivistö hevosten tarhan reunalla alkaa kohta kukkimaan.

Tarha-alpi

2 kommenttia :

  1. Jokseenkin naurattaa nämä kuvat! Sen takia, kun meillä kaiveltiin kaivurilla viimeisetkin kukkapenkit pois yms ;D Kun ei jaksa ei ole aikaa sellaisten hoitoon, niin parempi, ettei ne ole rehottamassa rikkakasveja täynnä!
    Ehkä mä vielä joskus laitan porkkanamaan tai jotain muuta pientä vastaavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen suurimman osan anopin kukkapenkeistä kaivanut ylös ja roudannut ne koivikkoon talteen/piiloon. Tavoite on saada pihasta helppo hoitoinen, mutta lajikkeita kuitenkin runsaasti. Tarha-alpi rivistökin oli alunperin sekalainen perennapenkki, mutta mä nyhdin kaikki muut siitä pois, joten nyt siinä ei enään rikkaruohotkaan viihdy. ;) Tuo vielä missä nuo päivänliljat kasvavat, kaipaa jotain muutosta, se kasvattaa aivan liikaa vuohenputkea sekaan. Nuo kasvulava laatikot on helppo pitää siisteinä. :P Vaikka tykkään rikkaruohojen nyppimisestä se ei saa olla liian työlästä. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...