keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Piirakoita ja valmiita kasvulavoja

Kiirettä on pidellyt ja tekemistä riittänyt. Kisulla on myös ollut sangen työllistävä vaikutus. Kissa on ollut lauantaista lähtien jälleen oma pentumainen itsensä. <3 Se on painellut ympäri keittiöitä foliopallojen perässä, karvat vain pölisten. Nyt vasta ollaan alettu jättämään sitä pieneksi hetkiksi yksikseen ilman kauluria. Pelkona on, että se järsii tikit auki. Kaulurin pitäminen tuntuu niin kovin alistavalta, joten kovasti ollaan aikaa sen kanssa yrittetty viettää. Kaipuu ulos on kova ja siitä kerrotaan mouruamalla ja kapinapissoilla. Perjantaille on varattu tikkien poisto (ajanvarauksesta saisi kyllä taas ihan oman tarinansa..), joten toivottavasti Kisuli pääsisi jo viikonloppuna haukkaamaan raikasta ulkoilmaa! On kyllä ollut todella outoa tulla töistä kotiin, kun karvahäntä ei ole ensimmäisenä auton vieressä tervehtimässä ja muutenkaan pihahommissa mukana. 


Maanantai oli piirakkapäivä. Tein Rasilaisen Hapankaalista hapankaali-broileripiirakkaa ja raparperistä toscapiirakan.

Lähdin Hopottajana mukaan Rasilaisen hapankaali erikoiskampanjaan. Poikkeuksellisesti tämä tuote piti ostaa itse, mutta palkintona vaivannäöstä palkitaan lahjakortein ja tuplapistein. Pääsin omaan tavoitteeseeni; opin pitämään hapankaalista! Tästä piirakastakin tuli todella hyvän makuinen.

Hapankaali-broileripiirakka

Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Täyte
400 g Rasilaisen hapankaalia
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
mustapippuria, kanamaustetta, sinappia
valkosipulia
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
fetaa
juustoraastetta, kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (tai irtopohjavuokaan). Laita pohja hetkeksi jääkaappiin.

Kypsennä broilerinsuikaleet pannulla yhdessä hapankaalin ja pilkotun sipulin kanssa ja anna hautua niin, että neste haihtuu. Mausta maun mukaan. Murusta fetaa piirakkataikinan pohjalle ja levitä päälle broilerihapankaaliseos. Sekoita ranskankerma ja kananamunat keskenään ja kaada ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja siemeniä. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Jos innostuit liittymään mukaan, käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658 ;) Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja ja suklaataikinoita.



Kasvulava projektini alkaa olemaan hyvässä mallissa! Vanha kasvimaa sai kyytiä ja tilalle tuli kolme kasvulavaa ja minikasvihuone. Mansikkamaa siirtyy syksyllä muualle ja sen tilalle olisi haaveena ostaa toinen kasvihuone. Siirretyt raparperit lähtivät hyvin kasvuun rakennuspaljun alla!

Pohjalla on tärytetty sorakerros. Sorakerroksen päälle levitettiin suodatinkangas.

Vanhoille tiilille tuli hyötykäyttöä.




Välit saumattu saumaushiekalla.

Laatikot on tehty kyllästetystä puusta ja vuorattu mansikkamuovilla.
Täytteeksi latikoihin tulee hepankakkaa, vanhasta kasvimaasta talteen otettua multaa ja pussimultaa. Sitten pääsenkin jo kylvöhommiin! Jee! :D Vielä on hienosäätöä tehtävänä, mutta näkyyn olen jo nyt hyvin tyytyväinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...