perjantai 27. helmikuuta 2015

Piirakoita, Buzzausta ja lomanviettoa

Lomaa jäljellä enää kaksi päivää! Olen mä tehnyt vaikka mitä, mutta kyllä loma silti kesken loppuu. Sniif.. Olen heppaillut, siivoillut, mineillyt ja leiponut. Siivous on pitänyt sisällään mm yläkerran tyhjentämistä, joten pikku hiljaa pääsemme vihdoin aloittamaan yläkerran remppaamista!


Tiistaina vietettiin isännän nimppareita. Turhaan ei tullut leivottua, vieraita kyläili ilta kymmeneen asti. Kasvispiirakka oli ehdottomasti suosikkini. Hyytelökakun kanssa oli pientä kikkailua, kun valmis Ekstömin vadelmakiisseli ei liivatteilla jähmettynytkään. Kiisseli on jo valmiiksi kovin jähmeää, mutta se koki liivatteen kanssa jonkin näköisen kemiallisen reaktion. Mutta kakun mustikkatäytteestä tykkäsin, johon vatkasin purkin flora vaniljakastiketta, purkki Pirkan mascarpone juustoa, sulatin Pandan valkosuklaalevyn ja soseutin n. 4dl pakastemustikoita ja lopuksi sekoitin joukkoon neljä liivatelehteä, jotka olin liottanut tuoremehu tilkkaan.

Piirakoiden pohja (ohjeesta tulee kahden piirakan pohja)

500 g vehnäjauhoja
250 g voita tai margariinia
1 kananmuna
n. 0,5 dl lasillista kylmää vettä

Nypi jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää muna ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahtia ja painele ne piirakka vuokien pohjille ja vähän reunoille.

Kasvistäyte
2 sipulia
valkosipulia
n. puoli pussia Apetit pakastepinaattia
fetaa
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
mausteita maun mukaan (mustapippuria, valkosipulinen yrttimauste, suolaa, omenaviinietikkaa)
juustoraastetta

Hauduta suikaloituja sipuleita voinokareessa, kunnes pehmenevät.  Lisää joukkoon sulatetut pinaatit ja loraus etikkaa, hauduta hetki ja mausta. Levitä seos piirakkataikinan pohjalle. Murenna päälle fetaa. Vatkaa kevyesti kananmunat ruokakerman sekaan ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45min.

Kinkkutäyte
kinkkua suikaleina
1 sipuli
valkosipulia
paprikajauhetta, pizzamaustetta, mustapippuria
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
ruokalusikallinen sinappia
juustoraastetta

Hauduta suikaloidut sipulit pehmeäksi voinokareessa. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja paprikajauhe. Kuullota hetki. Mausta maun mukaan. Levitä seos piirakkataikinan pohjalle. Vatkaa kevyesti kananmunat ruokakerman sekaan, mausta sinapilla ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45min.


Tirppa on kyllä ollut tällä viikolla aika törppö. Maanantain maastolenkistä sentään suoriutui oikein mallikkaasti, mutta keskiviikkona sama lenkki oli muuttunut mörköjä täynnä viliseväksi kummituslenkiksi... Mamman mussuka joutuu nyt myös vähän laihutuskuurille. Heinää on tullut annettua jonkin aikaa silmämääräisesti, mutta nyt on kyllä taas ruvettava määrät punnitsemaan tarkemmin. Silmämääräiset annokset olikin ruvennut kasvamaan ja se näkyy Tirpan kasvavassa vatsan ympäryksessä. Eli törppö Tirppailu tulee siis varmaankin jatkumaan..:)


Mukamas talvilomaa viettelen. Pihassa on jo niin ihanasti hiekka esillä, että tuntuisi kevään olevan jo pidemmällä.


Maistoin ensimmäistä kertaa avokadoa sellaisenaan ja se oli kyllä kamalan makuista! Eilisen ruoan salaattilisukkeessa se oli kyllä ihan hyvää.


Kävin vähän siemeniä läpi ja viikonlopun aikana olisi tarkoitus laittaa jo ensimmäiset itämään. Kuvasta puuttuu siemenkauppa.com tilaamani pussukat, jotka posti toi tänään. Pääsen kokeilemaan amppelikurkkuja, Passandra kurkkuja (olisin halunnut kokeilla Paska kurkkua, mutta en raaskinut, kun oli niin kallista) ja Green envy tomaatteja.


Sain myös tiedon päässeeni Buzzadorina seuraavaksi testaamaan Doven uusia oxygen moisture shampoota, hoitoainetta ja hiusnaamiota. Postipaketti on jo lähtenyt Ruotsista matkaan, joten varmaan ensi viikolla näitä pääsen jo testailemaan ja jakamaan kavereillenikin kokeiltavaksi. Jos Buzzaus, eli tuotteiden maksutta testailu kiinnostaa, niin kerron mielelläni lisää.

Kuva lainattu Doven omilta sivuilta

Mä lähdin tänään myös mukaan Buzzadorina testaamaan Yoogaian palveluja. Varasin jo huomiselle livetunnille paikan lempeään Hatha joogaan klo. 12.15. ;D

-Yoogaia on Suomessa kehitetty nettipalvelu, jonka valikoimassa on jooga-, pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulatunteja
-Yoogaian livetunneilla osallistujat saavat halutessaan henkilökohtaista ohjausta web camin kautta.
-Jos et päässyt livetunnille, voit katsoa tuntitallenteen kun sinulle sopii
-Tunneilla osallistujat eivät näe toisiaan.

Buzzadorin tarjoamalla: YOOGAIATRIAL2015 koodilla voit sinäkin 1.4.2015 asti kokeilla maksutta Yoogaian toimintaa. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...