torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi vaihtui

Säät ne vaihtelevat laidasta laitaan. Maanantaina mittari näytti miinus 22 astetta ja tiistaina oltiinkin jo plus kahdessa asteessa. Nyt näyttää pelottavasti siltä, että lumet saattavat sulaa pois, etenkin, kun huomiselle on luvattu vesisadetta. Masennun, jos niin käy. Lumen tuomaa valoa pimeän syksyn jälkeen on kaivattu ja se on ollut ihan mahtavaa.

Maanantain kuurankukkaset tallin ikkunassa

Eilen oli loistava ilma rakettien seuraamiseen. Paukehdinta maltettiin aloittaa vasta kuudelta ja siitä se sitten jatkui tasaisena rytkeenä puoli yhteen asti. Vaikuttaisi, ettei ihmisillä olisi rahan puutetta; sen verran runsaasti oli isoja ja näyttäviä paukkuja. 
Hepat oli miltein seiskaan asti ulkona. Ei niitä välkehdintä ja pamaukset hetkauttaneet, mutta otettiin varmuuden vuoksi sisälle, kun lähdimme itse siskoni luokse iltapalalle.

Lunta <3

Syötiin sekä päivällä, että illalla nakkeja ja perunasalaattia, mutta niin hän se kuulukin Uutena Vuotena tehdä. Tänään ajattelin kyllä pitää paastopäivän..


Perunasalaatti

perunoita (sinisiä blue congo perunoita)
punasipulia
valkosipulia
raejuustoa
majoneesia
maustekurkkua
sinappia
suolaa, pippuria
chili-kastiketta

Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne lähes kypsiksi suolavedessä. Valuta vesi pois ja paista perunoita hetken pannulla voinokareessa. Lisää suikaloidut punasipulit ja hienonnetut valkosipulit. Pehmittele sipuleita hetken ja ota paistos jäähtymään, kun perunat ovat kypyneet. Kaada jäähtynyt perunasipulipaistos salaattikulhoon ja sekoita joukkoon raejuusto, majoneesi, pilkotut maustekurkut, sekä sinappi ja muut mausteet. Anna maustua viileässä hetki ennne tarjoilua.

Talvivaatteet päällä ei huvittanut alkaa vaatteita sovittelemaan, joten ale-ostoksilta löysin vain askartelutarvikkeita.

Tiistaina käytiin "ale-ostoksilla" Lahen keskustassa. Meiltä keskustaan ei ole matkaa, kuin kymmenisen kilsaa. Jos ei elokuvareissuja lasketa, niin eipä ole siellä yli vuoteen tullut käytyä. Totesin tämänkin reissun jälkeen, että pidän niin paljon enemmän isoista marketeista ja läheisestä kauppakeskuksesta. Niihin saa auton aivan viereen ja löytää aivan samat tavarat nopeammassa ajassa. 
Kaiken jouluruoka ähkyn jälkeen oli myös ihana käydä ulkona syömässä. Momentossa oli grilliviikot menossa, joten ranskalaiset grillatulla vuohenjuustolla ja -kanalla, makean paholaisenmajoneesin kera oli kyllä herkullista.

Ei ole norsu posliinikaupassa, mutta kissa kangaskaupassa

Loppulomasta olisi myös tavoite uhrata aikaa vähän mineilyllekkin. Kangaskauppa roomboxia haluaisin etenemään. Jotain pientä olen sinne jo vähän tehnytkin.





Saatiin näin hieno konvehtirasia. Rasia pääsee kyllä jatkokäsittelyyn ja kenties siitäkin tulee jokin roombox

4 kommenttia :

  1. Tuo kelien vaihtelu on kyllä ihan hanurista!! Olis vaan pitänyt ennemmin sitä kovaa pakkastakin, kuin tälläistä pääkallokeliä... :/
    Kuulostipas hyvältä tuo sinun ulkona syöty ateria. Saatiin joulupukilta muutama purkki paholaisenhilloa, täytyykin itsekin testata sitä majoneesin kanssa! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi piip piip piip, näiden kelien kanssa. Vettä sataa kaatamalla! Hevosiakaan ei voinnut enään päästää talvitarhan puolelle, kun se on pikemminkin luistelukenttä. Huomenna lupailee sentään lisää lunta ja sit pitäisi alkaa taas pakastamaan.. Paitsi, että MTV:n sääsivuston mukaan meillä saattaa huomenna ihan ukostaakkin; sadetutka näyttää viiden ja kahdeksan välille salamoita. :,D
      Tutkailin paholaisenhillo reseptejä ja voisin hyvin kuvitella, että se majoneesi oli tosiaan tehty samoista aineksista. Tosin chiliä en kyllä oikein siinä maistanut. Hyvää oli! :P

      Poista
  2. Kuurankukat tallin ikkunassa, kuin maailman kaunein taulu. <3 Ja mieletön nukkekoti, ai että. Iloista uutta vuotta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuurankukat olivat todella kauniita. En ymmärrä miten tasaisen lasin pintaan voi syntyä tuollaisia koukeroita ihan itsekseen. :) Kyllä luonto on ihmeellinen!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...