torstai 29. tammikuuta 2015

Palloleikkejä ja perunarieskaa

Eilen minulla oli aikainen työvuoro. Kotiin päästyäni söin ja kahvin keittämisen ajan piti vain hetki pötkötellä; nukahdin. Jäi sitten hepat liikuttamatta, kun pitikin jo rientää takaisin töihin iltapalaveeraamaan. Palaverin jälkeen Tirppa sai pitkästä aikaa telmiä jumppapallonsa kanssa, kun löysin siihen varatulpan.


Huvia kesti puolisen tuntia, kunnes pallo tyhjeni. Siihen tuli reikä. Sniiff. Kuinkahan kestäviä Jolly mega ball cover pallosuojat mahtaisivat olla?? 


Tänäänkin Tirppa saa tyytyä vain taluttelu-lenkkiin. Tammuska on näköjään mennyt pudottamaan etukenkänsä. Onneksi juuri huomenna sattuukin olemaan kengityspäivä, että kerrankin oikein hyvän kengän pudotuspäivän valitsi! :)

Isäntä teki meille eilen iltapalaksi perunarieskoja, muussin jämästä. Hyviä olivat! Meillä ei ruokaa roskiin heitetä. ;) Kuvasta uupuu jo yksi rieska..


Perunarieskat

4 - 5 dl perunamuussia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoa
n. 1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
pinnalle korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muussin joukkoon. Sekoita joukkoon öljy. Muotoile takinasta rieskoja ja pistele ne haarukalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225 asteessa sen aikaa, että saavat vähän väriä n. 15-20min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...