maanantai 14. heinäkuuta 2014

Heinätalkoot


Perjantaina meillä oli heinätalkoot. Sairasloman vuoksi itseltäni jäi rehkiminen välistä, mutta nuhvield traktori pääsi sentään tosihommiin vanhan isännän kulkupelinä ja hyvin hoiti hommansa. Tänä vuonna teimme pikkupaaleja huomattavasti vähemmän, mutta isoja pyöröpaaleja tulikin sitten 80kpl. 


Mä häärin vain keittiön puolella. Tekaisin gluteenittomia lusikkaleipiä, vaniljaviinereitä, valkosuklaa mustikkapiirakkaa, sekä Voikukkapellon ohjeella raparperipiirakkaa. Vanilijaviinereiden pohjana on valmista voitaikinaa, joiden päälle on laitettu pussista valmistettua vaniljakreemiä. Viinerit on koristeltu mansikoilla ja valkosuklaalla. 


Gluteenittomalle talkoolaiselle tein lusikkaleipiä Mantan kyökki ohjeen mukaan. Puolitin kyllä ohjeen.


Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g huoneen lämpöistä voita
3,4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
3,4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
valkosuklaata paloiteltuna

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna joukkoon ja lisää sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voideltuun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (voi myös tehdä piirakkavuokaan). Sekoita jugurtti, kananmuna ja sokeri. Ripottele mustikat ja valkosuklaata pohjan päälle ja kaada lopuksi päälle jugurttiseos. Paista 200 asteessa n. 30 min.


Raparperipiirakka

Pohja:
100 g huoneen lämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4-5 raparperin vartta
1 prk kondensoitua maitoa
1,5 vdl turkkilaista jugurttia
1 muna 
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: mantelilastuja

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet.  Painele taikina voideltuun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (voi myös tehdä piirakkavuokaan). Ripottele pilkotut raparperit pohjan päälle. Sekoita loput täyteaineet keskenään ja kaada raparperien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 45 min. Anna viilentyä ennen tarjoiloua.


Tallin oveen näpertelin kaurakranssin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...