lauantai 7. kesäkuuta 2014

Joulu on taas..

Mulla on ihanat appivanhemmat, jotka osaavat kyllä yllättää. Tänään he toivat kaksi tällaista isoa Fazerin konvehti rasiaa. <3


Isännän kanssa käytiin pyörähtämässä Lahden miniatyyrimarkkinoilla. Voi, että miten hienoja mini-tavaroita olisi ollut kaupan! Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan kokeilla tehdä oman nukkekotini varusteet ihan ite. :) Ostin kympillä ihanan värisiä huovutusvilloja, sekä kolmella eurolla Fimo massoja.


Kävimme myös pyörähtämässä taimien vaihto päivillä, josta ostin kasvihuoneeseen seepra tomaatin taimen (green zebra). Tomaateista pitäisi tulla vihreä-kelta raidallisia.


Kasvihuoneessa taimet alkavat olemaan jo ihan kivan kokoisia. Salaattia ja basilikaa pukkaa oikein urakalla. 


Tomaateissa ja kurkuissa on jo raakileita.


Kaivelin koristeomenapuun juurelta viisi pientä taimea, jotka kuvittelisin olevan puun lapsukaisia.  Pistin taimet ruukkuihin ja nyt vaan odotellaan mitä niistä todellisuudessa kasvaa. Koristeomenapuuta olisi kiva saada muuallekkin kasvamaan. Siinä on niin kauniin värinen vaaleanpunainen kukinto ja somia pieniä omenoita.


Appiukko levensi konehallin päädyn kasvimaata. Nyt siinä kasvaa runkotomaatteja, sokerimaissia, tilliä ja sipuleita.


Mansikkamaa on tehnyt hirveästi rönsyjä. Osan rönsyistä olen laittanut sinkkipaljuun kasvamaan ja hyvin tutuvat siinä viihtyvän.


Eilen siivoilin "vanhan tallin" puolta, josta olisi aikanaan tarkoitus tehdä talliin jatketta (saisin sinne turpeet ja heinät). Tänä kesänä olisi tarkoitus sen osan katto laitta uusiksi. Tällaista roinaa siellä on ollut varastossa. Onneksi työkaverini nappasi isoin osan tavaroista uusiokäyttöön, niin ei tarvitse lähteä kaatopaikalle näitä viemään. 


Muovisia eri kokoisia taimikippoja on valtavasti. Siispä taimien vaihtopäivästä innostuneena päätin säästää ne ja jos vaikka ensi vuonna saisin aikaiseksi mennä itsekkin taimia myymään.


Vanha pehtoori kahvipannu pääsi kukkamaljakoksi. Siitä puuttui mm kannesta nuppi. Punaiseen isoon kattilaan kylvin kukan siemeniä, jotka nyt saavat kasvihuoneessa nousta pintaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...