sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Porkkanamuffinssit

Eilen oli oikein mukava päivä ja otin ilon irti auringosta. Sääennusteen mukaan tänään piti sataa vettä, mutta ainakin vielä ei niin tee. Tipan kanssa käytiin ratsain heittämässä maastolenkki, joka sujui oikein leppoisasti ja päästiin ottamaat hyvät hallitut laukka pätkätkin. Viereisellä suoralla naapuri tuli vastaan peräkärry perässä, jollaista Tippa ei olekkaan ennen nähnyt. Fiksu naapuri pysäytti autonsa, joten saimme rauhallisesti (kröhöm, hepan takaosa ojan pohjalla) ohittaa tämän hirvityksen. Sain perässä päin naapurilta hieman pelästyneen tekstiviestin, että tekikö hän väärin, kun pysäytti autonsa, kun Tippa näytti pelästyvän. Vastasin vain, että oikein loistavasti toimittu ja kiva, kun sain hoitaa "jännä tilanteen" selästä käsin. Ei minulla itselläni selässä hätää ole, vaikka Tippa vähän enemmän hötkyilisi. Hyvä opetustilanne nuorelle hevoselle. :)


Ihastelimme kymmenien laitettujen vanhojen museokuorma-autojen kulkuetta, joka meni tästä ohitsemme.


Vanhan muorin huone sai beigen maalipinnan seinille ja kattopaneelit paikoilleen. Myös Kisu sai häntäänsä komean beigen raidoituksen..



Mitä, komeroon tuli työvalo keskelle seinää?! Kyllä vain; tuosta ei tulekkaan ihan mikä tahansa komero, vaan siitä tulee se minun askarteluhuoneeni. Yhden neliön huoneeseeen tulee hyllyt ja työpöytä. Näin voin jättää näpertelyt kesken ja ne saa kissalta turvaan oven taakse. :) 


Miksi kissojen pitää tunkea itsensä aivan joka paikkaan?!? Ota nyt sitten tuohon koriin pyykkikoneesta puhtaat pyykit.


Innostuin eilen leipomaan porkkanamuffinsseja, tosin noin puolesta taikinasta tein porkkanakakun täksi päiväksi. Tämä ohje sopi kyllä paremmin muffinsseille, joista tulikin oikein hyviä ja nätin näköisiä. En siis ihan tarkkaa osaa sanoa montako muffinsia tällä ohjeella syntyy. :D 


Porkkanamuffinssit

Pohja:
200 g voita sulatettuna
2,5 dl sokeria
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl  soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl kaardemummaa

Päällinen:
70 g sulatejuustoa
20g huoneen lämpöistä voita
n. 40 g tomusokeria
vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
koristeeksi manteli- tai pähkinärouhetta

Pohja:
Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen. Paista muffinit uunin alatasossa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen päällisen tekoa.

Päällinen: 
Sekoita sähkövatkaimella kaikki ainekset sekaisin. Lisää tomusokeria tarvittaessa niin, että kuorrute on jämäkän oloista. Pursota päällinen jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele manteli- tai pähkinärouheella.

5 kommenttia :

  1. Mitenköhän sitä paisuis, jos kävis teillä useamminkin kylässä? ;) Näyttää taas niin herkulta.

    Ja kisun raidoittuminen oli jotenkin niin odotettavissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää kokeilla ja käydä useammin kylässä! :D Mums, mums juuri söin viimeisen palan porkkanakakusta ja erittäin hyvältä maistui. :P Kisu pääs vahingossa livahtamaan oven rakosesta sisälle ja suuntasi suuna päänä remppahuoneeseen. Matti kerkesi jo huokaista helpotuksesta, kun sai maalipurkkiin naamaansa tunkevan kissan häädettyä huoneesta ulos ennen kuin sotkua syntyi. Katseltuamme myöhemmin kissaa tarkemmin, niin sen häntähän olikin karkuun juostessa hipaissut vasta maalattua seinään ja näin ollen saanut komean beigen raidan.

      Poista
    2. Voi kisu! Se kyllä ehtii joka paikkaan. ;)

      Täytynee varmaan sopia joku kyläilypäivä taas... :D

      Poista
    3. Ei ole lauantaina mitään ohjelmaa. Kalenterissa sille päivälle lukikin vain, että maksa hevosmessu matka. :D

      Poista
    4. Olihan sille päivälle sitte jotain. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...