keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Klinikkareissu Hyvinkäälle

Otin tämän päivän töistä palkatttomaksi vapaaksi jo aika päiviä sitten ja tarkoitus oli viedä Tippa Jokimaan varsanäyttelyyn. Hakauma (takapolvien lukkiutuminen) on kuitenkin vaivannut. Kaksi eläinlääkäriä on sitä katsonut, mutta eniten siitä on ollut kengittäjämme huolissaan. Näyttelyreissun vaihdoinkin sitten klinikkareissuun Hyvinkäälle.

Kuvaustulos: Mtj hieman suorat (puutteelliset polvien ja kintereiden kulmaukset). Palpatorisesti takajaloissa ei poikkeavaa: nivelet, jännetupet ja jänteet norm. Liike käynnissä suoralla ja pienellä ympyrällä normaali. Ravissa suoralla liike normaali. Eli hevoseni takapolvet ovat kunnossa!

Hoito-ohjeet: Takapään lihaksiston heikkous altistaa takapolvien hakautumiselle. Myös rakenteella voi olla merkitystä (suorapolviset, kuten Tippa hakautuvat herkemmin). Hevosella ei havaittu rtg-tutkimuksessa poikkevaa mtj polvien osalta. Hakautumisongelman ratkaisemiseksi suositellaan ensisijaisesti lihaksiston voimistamista. Erityisesti kiipeily, maapuomi-, kavalettityöskentely sekä laukkatyöskentely ratsain tai juoksuttaen on suositeltavaa. Myös fysioterapeutin suorittamasta tens-sähköstimulaatiosta voi olla apua.

Hepo käyttäytyi heinosti, enään ei tarvitse olla Tirpan puolesta huolissaan, eikä kuvaus edes maksanut ihan hirveästi (yhteensä koko eläinlääkärinkäynti maksoi 215€). Kuvittelin kuvauttamisen olevan kalliimpaa. Tippa taas yhtä kokemusta rikkaampi. Kyllä kannati skipata näyttely (ehkä ihan vähän harmittaa). =P


2 kommenttia :

  1. Huh, onneksi ei ollut mitään vakavempaa!!! <3
    Ja tosiaan, ei kyllä ollut mikään älyttömän kallis eläinlääkärikäynti.
    Monesti on tottunut siihen, että pelkästään kun vie koirankin eläinlääkärin ovesta sisälle, on jo parisataa mennyt. Onneksi ollaan löydetty nyt ihan täydellinen eläinlääkäri, joka on vielä suht edullinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä oli kannatava reissu, kun sai mielenrauhan itsele. Olin varautunut maksamaan tuon hinnan tuplana, mutta kivempi näin päin. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...