perjantai 26. huhtikuuta 2013

Räntää ja puutarhaunelmia

Tunnolliset kunnon työläiset sairastavat vapaapäivinä! Tänään töistä päästyäni alkoi paistimittarin lämpö nousta ja tällä hetkellä näyttää jo 37,5 astetta. Vähän on aamusta lähtien ollut tukkoinen olo, mutta jos vaikka tämä lämmön nousu veisi yrittävän pöpön samantien pois. Vilttiin kääriytyen olen tässä iltaa vietänyt ja hepat saivat poikkeuksellisesti ylimääräisen vapaapäivän. Ilmakin on kamala; äsken satoi jopa räntää, mutta kesäisiä kuvatiedostoja on ollut miellyttävä selata ja unelmoida pihan laitosta. Meillähän tuo isäntä on siis ammatiltaankin puutarhuri, joten pihaan tahtoisimme panostaa, kun siihen vaan löytyisi aikaa ja rahaa. 

Silkkiunikot alkavat työntymään mullan alta. Nämä kauniit kukkaset vaan tuppaavat nousemaan ihan vääristä paikoista. Kukinta todellakin on kaunis, mutta kestää vain niin vähän aikaa. Tällä hetkellä kasvavat kovin paraatipaikalla ja kukinnan jälkeen ei näytäkkään enään sitten niin hyvältä. En tiedä mitä näiden kukkasten kanssa tekisin. (Tutuille tiedeoksi, että näitä kukan pikkutaimia saa meiltä noutaa). (silkkiunikko kuvat ovat viime kesältä)




Takapihan koivikossa, joka on koonsa mukaan ristitty puolenhehtaarin metsäksi, kasvaa melko komeat Alppiruusut. Alppiruusualuetta tahtoisin entistään kasvattaa, kerta tuntuvat koivikossa menestyvän. Tätä puolenhehtaarin metsää haluaisin myös muutenkin jossain vaiheessa alkaa laittelemaan ja tehdä mm, sinne jonkin näköisen polun. (kuvat viime kesältä)




Krookuksia on noussut vähän sieltä täältä esiin. Kaunis kukka, mutta tahtoisin ostokukkien kasvavan vain hallitusti kukkapenkeissä. (kuva otettu toissapäivänä)


Kasvihuone siirrettiin viime keväänä hevosten tarhan kohdalta osittain ison omppupuun varjoon ja odottaa edelleen kunnon perustuksia. Jotain sinne haluan kuitenkin kasvamaan. Mitään en ole idätellyt, joten tarkoitus olisi ostella valmiita taimia. Haaveena on kasvattaa kasvihuoneen kaikki tuotokset itse siemenestä lähtien, mutta ehkä sitten jokus. (viimekesän viljelmät)





2 kommenttia :

  1. hyvältä näyttää nää kuvat. mie niin tykkään noiden unikoiden huumaavasta tuoksusta..ai että..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat on niin kauniita! Viime sunnuntaina kiertelin tohkeissani meidän kauppoja siinä toivossa, että löydän kivoja kukkia pihalle paljuihin ja vateihin. Olin viikkoa liian aikaisessa liikkeellä. Ei ollut kuin narsisseja. Nyt tuli kuitenkin Robinhoodin mainos ja nyt sieltä pitäisi kukkia saadakkin. Jee! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...