sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Herkkupuustit

Laskiaispullilla herkuttelimme jo perjantaina, kun siskoni lähetti miehensä tuomaan ihan kotiovellemme leipomansa pullalähetyksen. Kyllä oli herkullisia! Tänään puolestaan herkuttelimme mieheni tekemillä korvapuusteilla (hänen bravuuri-leivonnainen).


16 fudge-korvapuustia

3 dl maitoa
1/2 pakettia hiivaa
1 muna
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 1/2 tl kardemummaa
100 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
75g voita
3/4 dl sokeria
1 1/2 rkl kanelia
n. 4-5 pieneksi pilkottua fudge-karkkia (ostin irtokarkkeina)

Voiteluun:
1 muna
1 tl vanilijasokeria

Pinnalle raesokeria

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, suoka ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot, sekä pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Kauli taikina n. 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja kaneli tahnaksi ja levitä se taikinalevylle. Ripottele päälle fudge-murut. Kääri rullaksi. Leikkaa rullasta n. 4 cm kokoisia paloja. Paina sormella jokaisen palan keskelle leikkaussuunnassa syvennys.

Kohota liinan alla. Sekoita munan joukkoon vanilijasokeri ja voitele tällä kohonneet korvapuustit. Ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteessa n. 10min.

Ps. Loisto pullaohje ilman fudge-karkkejakin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...